Recepten Kaasfondue         

Zwitsers 4 personen

Frans 4 personen

Hollands 4 personen

200 gram Appenzeller Edelwürzig

200 gram Comté Juraflora 18mnd

200 gram Le Petit Doruvael

200 gram Emmenthaler

200 gram Tomme de Savoie

200 gram Stolwijker Belegen

200 gram Gruyére

200 gram Beaumont de Savoie

200 gram Boerenkaas van boer Brak

200 gram Raclette Swiss

200 gram Raclette Frans

200 gram Gooische Pikante

350 ml Alfacinha Branco

350 ml La Brunaude Chardonnay

350 ml Alfacinha Branco

1 teen knoflook

1 teen knoflook

1 teen Knoflook

2 el kirsch

2 el kirsch

2 el krisch

1 el maizena

1 el maizena

1 el maizena

 

Italiaans 4 personen

Geitenkaas  4 personen

Belgisch 4 personen

250 gram Parmigiano-Reggiano

300 gram Geitenkaas Mild

200 gram St. Bernardus abdijkaas

200 gram Stracktufo Truffel

300 gram Geitenkaas Pikant

200 gram Brugse blomme

200 gram Gorgonzola Pikant

200 gram Merlijn

200 gram Merlijn

150 gram Mozzarella di bufala

350 ml Alfacinha Branco

200 gram Chimay poteaupré

350 ml Fazi Battaglia Verdicchio

1 teen knoflook

350 ml St. Bernardus ABT 12

1 teen knoflook

2 el kirsch

2 el kirsch

2 el kirsch

1 el maizena

1 el maizena

1 el maizena

 

 

 

 

Bereiding:

  • Wrijf de fonduepan in met een teentje knoflook.
  • Maak een papje van de maïzena en kirsch zet dit apart.
  • Verwarm de wijn maar laat het niet koken.
  • Voeg handje voor handje de kaas toe en roer goed door de wijn.
  • Voeg als alle kaas gesmolten is het papje van maïzena en kirsch toe.
  • Blijf roeren tot de kaasfondue op de juiste dikte is.
  • Voeg eventueel naar smaak zwarte peper, zout en nootmuskaat toe.

..

Tips om te dippen in de kaasfondue:

Verschillende soorten brood, Wortel, Paprika, Tomaatjes, Komkommer, Bloemkool, Gegrilde courgette, Gekookte aardappeltjes, Druiven, Appel, Peer, Ananas, Soepstengels, Gehaktballetjes, Gekruide kipfiletblokjes, Stukjes salami.  

 

© 2019 - 2021 degrootkaas | sitemap | rss